Välj rätt markis med våra 5 tips

En markis är oslagbar när du vill ha ett fast och effektivt solskydd, som du även kan justera efter var solen befinner sig. Markiser finns i en mängd olika utföranden och det gäller att tänka till lite i valet.

Här bjuder vi på 5 bra tips på vägen när du ska välja din markis

  • Tänk igenom hur din markis ska användas. Vilka är behoven? Vill du ha fönstermarkiser som skärmar av ljuset inomhus eller är det en stor terrassmarkis som ger skön skugga åt hela familjen. Vill du stänga värmen ute kanske det är en screenmarkis du ska fundera på.
  • Skräddarsy din markis utefter hur ditt hus och din tomt ser ut. Du måste inte köpa ett färdigt koncept utan kan måttbeställa dina markiser utifrån dina egna behov och önskemål.
  • Våga ta ut svängarna – Lek med färg och form. Kanske vill du plocka upp en speciell nyans från huset eller trädgården. Kanske vill du ha en härligt mönstrad och glad balkongmarkis. Hitta din egen stil!
  • Lägg till sol- och vindautomatik till en praktisk markis så riskerar du inte att markisen är utfälld just när det blåser upp eller när den inte behövs.
  • Har du balkong där du inte kan sätta upp en markis, kan du ändå åstadkomma lite skön skugga och solavskärmning för växter med hjälp av ett balkongskydd som fästs längs med räcket. Balkongskyddet ger även ett bra vindskydd när det blåser snålt.

Med rätt val av markis kan du njuta av såväl vårsolen som den hetaste sommardagen. Du väljer själv hur mycket sol eller skugga du vill ha, och med en terrassvärmare på altanen är det skönt att sitta ute även när kylan börjar komma krypande eller bara när sommarkvällarna är lite svalare.

Publicerad 7 juni, 2022

Boka ett kostnadsfritt besök

Välkommen att kontakta Berglunds Persienn & Markis för att boka ett kostnadsfritt besök.

Boka besök