Historia

Historien om Berglunds Persienn & Markis

Stig Berglund drog igång sin verksamhet 1964 tillsammans med sin fru. Redan från början tillverkade de sina egna persienner i en källarlokal på Torögatan i Tallkrogen. I första hand var det frun som gjorde persiennerna medan Stig var både säljare och montör. Berglund drog också igång en småskalig försäljning av andra solskydd som markiser och rullgardiner.

1980 tog nuvarande VD:n Bengt Eriksson över företagsnamnet och bolaget ”Berglunds Persiennfabrik Efterträdare” bildades. Redan från övertagandet var de fyra som arbetade i företaget så här någonstans gick företaget från att vara ett i princip enmansföretag till att bli ett småföretag.

1985 flyttades hela verksamheten till andra lokaler i Tallkrogen i södra Stockholm på Kaggeholmsvägen 44. Nu var lokalerna i marknivå vilket underlättade leveranser. Detta gjorde även att försäljningen av andra solskydd blev mer regel än undantag. Nuförtiden har Berglunds flyttat till Skarpnäck som också är en av Stockholms stads södra förorter. Flytten skedde 2005 då vi växte ur våra lokaler i Tallkrogen.

År 2002 övergavs till viss del namnet Berglunds Persiennfabrik till förmån till Berglunds Persienn & Markis. Detta gjordes samtidigt som Berglunds Persienn & Markis gick över till en för tiden modernare logga. Anledningen till namnbytet var framförallt för att visa på att vi inte bara sysslar med produktion av persienner och eftersom ordet solskydd inte är så välkänt för gemene man så valdes markis som tillägg. Även fast vi även säljer till exempel rullgardiner och lamellgardiner.

Det var inte förrän 2003 som Berglunds skapade sig ett namn på internet. Något år senare började även utvecklingen av egenprogrammerade datorsystemen som exempelvis webb/databassystem för att underlätta för oss i personalen att kunna ge prisuppgifter samt för att hantera produktionen mm. 2007 började Berglunds att sälja sina persienner till återförsäljare utanför Storstockholmsområdet. Idag produceras över 20 000 persienner årligen. Det vill säga mer än hundra persienner per arbetsdag! 

Boka ett kostnadsfritt besök

Välkommen att kontakta Berglunds Persienn & Markis för att boka ett kostnadsfritt besök.

Boka besök